Degustacyjne środy w Foldze

KF 5 października 2021

Mieszcząca w samym sercu Kazimierza  Folga zasłynęła wśród krakowskich smakoszy doskonałą selekcją jakościowych produktów, a także foodsharingowym konceptem. Zazwyczaj dania podaje się tam na środek stołu, tak by goście mogli się nimi dzielić i wspólnie ucztować. Jednak co środę restauracja robi mały wyjątek. W ten dzień szef kuchni Maciek Bigaj przygotowuje specjalne menu degustacyjne złożone z trzech autorskich dań.

Goście mogą wybierać między dwiema opcjami menu. Każda z nich składa się z przystawki, dania głównego i deseru. Cena to 129 zł za osobę. Dodatkową opcją i dopełnieniem kolacji jest wine pairing autorstwa wykwalifikowanego sommeliera – dobranie odpowiedniego wina do każdego talerza kosztuje 69 zł. Menu degustacyjne zmienia co dwa tygodnie. Dzięki temu Folga działa zgodnie z sezonowością, a gościom nie grozi nuda. Oprócz propozycji degustacyjnych podczas „Środy z Folgą” dostępne są także dania ze stałej karty oraz z karty specjałów. 

Restauracja mieści się przy ul. Estery 12.

Szczegółowe informacje na temat „Środy z Folgą” można znaleźć na stronie wydarzenia na Facebooku.

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o