Okowita z Handelka

KF 29 września 2021

Z czerstwego pieczywa można zrobić bułkę tartą albo gazpacho. Można też… okowitę! W tym właśnie kierunku poszedł Handelek, który na początku października zaprezentuje efekty swojej współpracy z destylarnią. 

Początek października powitamy w Handelku w towarzystwie nowego produktu. Jest nim okowita wytworzona z czerstwego pieczywa, gromadzonego na ten cel przez około pół roku. Współpraca z Podkarpacką Destylarnią Okowity przyniosła spodziewany efekt, dzięki któremu będziemy mogli skosztować tradycyjnego polskiego napitku – wyprodukowano go około 550 butelek, o 43% stężeniu alkoholu.

Smaki wyczuwalne w destylacie są ściśle powiązane z przyprawami, jakie możemy znaleźć w handelkowym pieczywie. Jest więc czarnuszka, śliwka, orzech włoski, siemię lniane i wiele, wiele więcej.

Handelek zaprasza na degustację 1 i 2 października do swojego lokalu na Ślusarskiej 9. Więcej informacji na temat wydarzenia i samej okowity można znaleźć na Facebooku.

fot. Handelek

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o