Przy Romanowicza 1 zapachniało grillowanym mięsem. W minionym tygodniu swoje podwoje otworzył Steakhouse Zabłocie – miejsce, dzięki któremu zapomnimy o chłodzie jesiennych dni.
Jak na steakhouse przystało, w lokalu króluje jakościowa wołowina. Restauracja posiada własną ekologiczną hodowlę rasy Black Angus i nie zawaha się z tego skorzystać. Goście mogą zamówić swój ulubiony rodzaj steka – polędwicę, rostbef, antrykot, T-bone, porterhouse lub tomahawk – w konkretnym stopniu wysmażenia. Danie uzupełnią wybrane dodatki, np. amerykański comfort foodowy klasyk, Mac & Qeese czy francuskie ziemniaki gratin. Nie mogło zabraknąć także klasycznego burgera. Natomiast ci, którzy preferują nieco delikatniejsze smaki, znajdą w karcie owoce morza, kaszotto, papardelle oraz sałatki. Ucztę dopełnią autorskie koktajle na bazie ginu i kraftowe piwa.
Na steki i inne specjały możecie wpadać codziennie, od 10:00 do 23:00.
Steakhouse Zabłocie znajdziecie na Facebooku oraz Instagramie.
Dodaj komentarz