5 października na ul. Stanisława ze Skalbmierza 8 swe otwarcie miało Bistro Cantucci. Miejsce łączy w sobie cechy szczególne dwóch europejskich kuchni – polską gościnność z włoską miłością do jedzenia.
Jeszcze pierwsi klienci nie zdążyli na dobre rozgościć się w Cantucci, a bistro z powodu obostrzeń musiało zamknąć się odwołania. To nie znaczy, że nie działają – wręcz przeciwnie. Dania obecnie można zamawiać telefonicznie pod numerem 572 760 508 i odbierać osobiście.
Co znalazło się w menu? W tym podstawowym głównie tradycyjne dania kuchni włoskiej: pizza i makarony. Każda pizza wypiekana jest w rozmiarze 34 cm, a jej ceny wahają się od 18 zł za klasyczną Margheritę do 26 zł za firmową pizzę Cantucci z sosem białym, gorgonzolą, gruszką, orzechami włoskimi i rukolą.
Ceny makaronów mieszczą się w przedziale 18 – 24 zł. To głównie klasyczne pasty: Arrabiata, Carbonara, Bolognese, a także Lasagne. Do wyboru jest też 5 rodzajów makaronu i gnocchi.
Bistro serwuje lunche w cenie 18 zł. I tutaj ciekawostka: smaki łączą się w nich w polsko-włoskie duety. Na czym to polega? Rosołowi towarzyszy Kurczak alla Cacciatore, zupie jarzynowej – Pappardelle z grzybami, a Minestrone – pierogi z mięsem. Codziennie inny lunch i dwa warianty zupy oraz drugiego dania do wyboru.
Sami wypiekają też chleb pszenny, który dorzucają do lunchy!
Zdjęcia: materiały prasowe restauracji
Dodaj komentarz