Od kilku lat jest już w Krakowie wegański udon, przyszedł więc czas na ramen. Przy Krupniczej kilka dni temu otworzył się nowy ramen bar dla wegan i osób ciekawych roślinnej kuchni. Jest to pierwsza całkowicie wegańska ramenownia w Krakowie.
Jeżeli zastanawiacie się, co znaczą dwie literki w nazwie tej restauracji, to wiedzcie, że znaczą właśnie to, co myślicie. 😉 Vegan AF Ramen to jednak nie tylko kontrowersyjna nazwa, ale i całkiem odważna formuła, czerpiąca z kuchni molekularnej przy street foodowym daniu jakim jest ramen.
W krótkiej karcie znajdziemy przystawki, a wśród nich wegańskie żeberka w sosie teriyaki, pierożki gyoza z trzema nadzieniami, dim sumy (rownież w 3 wariantach smakowych) oraz azjatycką sałatkę.
Najważniejszą częścią karty są oczywiście rameny. Przygotowano cztery propozycje do wyboru: polecany na pierwszy raz Vegan AF Ramen, lekki i kremowy Miso BBQ, klarowny Shoyu Kakiage i najcięższy z puli Tantanmen.
Każdy z ramenów jest w cenie 32 zł.
W czasie lockdownu gastronomii lokal świadczy sprzedaż na wynos i z dowozem.
Zdjęcia: materiały prasowe restauracji.
Dodaj komentarz