Nowości w Nowej Rezydencji – dołączają Rybacy z Port Royal

KF 17 lipca 2020

Już w ten weekend w Krakowie pojawi się food truck z rybami i owocami morza: Rybacy z Port Royal. Dołączy on na stałe do Nowej Rezydencji – świeżo otwartego miejsca w Nowej Hucie. O dostawy i kuchnię zadbają twórcy restauracji Port Royal, która działa od lat w stołecznej Hali Koszyki. Jakość i dobry start zagwarantuje osobiście szef kuchni warszawskiego lokalu, Miłosz Sroka, który co tydzień zamierza wprowadzać nowe pozycje do menu. W najbliższy weekend w karcie pojawią się:

 

  • Kalmar w tempurze z sosem chipotle
  • Ceviche z okonia morskiego / papryczka chili, kolendra, batat, pomidor, seler naciowy, mango, czerwona cebula
  • Ostryga z grilla w sosie Teriyaki z sałatką wasabi
  • Ostrygi Fine de Claire
  • Ostrygi Super Special

 

Nowa Rezydencja to przestrzeń zlokalizowana przy majestatycznym, historycznym Budynku Z, który niegdyś służył jako centrum administracyjne kombinatu w Nowej Hucie, do dyspozycji ma przestronne patio oraz duży ogród. Imprezy odbywają się w każdy weekend na ul. Ujastek 1 w Krakowie.

Port Royal w Hali Koszyki to miejsce, którego głównym założeniem jest świeżość i produkt najwyższej jakości. Większość ryb słodkowodnych pochodzi z własnej, rodzinnej hodowli, którą twórcy restauracji prowadzą już od 20 lat. Ryby karmione są zbożami także z własnych, rodzinnych upraw. Ryby morskie i owoce morza sprowadzane są z Francji, Holandii i Włoch, a restauracja przykłada dużą wagę do miejsc połowu. Morskie przysmaki przyjeżdzają do restauracji sześć razy w tygodniu – w niewielkich ilościach i tylko na potrzeby Port Royal.

 

 

 

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o