Zamknięcie Parampara Indian Cuisine&Culture

KF 21 marca 2019

Z dniem 20 marca nastąpiło zamknięcie restauracji Parampara Indian Cuisine&Culture.

Parampara znajdowała się w dużym lokalu przy ul. Starowiślnej i działała od maja 2018 roku. W tym trudnym do prowadzenia gastronomii miejscu szefową kuchni była znana z projektu Eataway Sheuli Bhowal, która gotować uczyła się od swojej mamy i babci. W swojej kuchni stawiała na tradycję i naturalne składniki. Menu prezentowało kulinarny przekrój kuchni Indii z wykorzystaniem oryginalnych indyjskich produktów w połączeniu z lokalnymi, z uwzględnieniem potraw wegańskich i wegetariańskich.

Właściciele i pracownicy Parampara angażowali w popularyzowanie wiedzy o Indiach i organizowali eventy kulturalne. Jednym z nich miało być Holi Festival, czyli Hinduskie Święto Kolorów, które odbyć się miało 23 marca. Niestety, miejsce zamknęło się na kilka dni przed planowanym wydarzeniem. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że przyczyną zamknięcia mogły być problemy z kontynuowaniem umowy najmu lokalu. Na fanpage’u pojawił się post przepraszający gości. Dziękując za prawie rok działalności, właściciele obiecali, że jeszcze o koncepcie Parampara usłyszymy.

 

 

 

 

 

Źródło zdjęć: materiały prasowe restauracji

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o